Mapa strony
- MkFresh
- Świeżo Palona kawa MK Cafe Fresh Manufaktura kawy Mk Fresh
- Kontakt ze sklepem internetowym MkFresh.pl
- Strefa aktualności w sklepie MkFresh.pl
- Blog kawowy - MK Fresh | Blog o kawie
- Kawowe porady od MK Fresh
- Przepisy na kawę | MK Fresh
- AEROPRESS
- DRIP
- EKSPRES CIŚNIENIOWY
- SYPHON
- KAWIARKA
- FRENCH PRESS
- ICE ROSE LATTE
- TONIC ESPRESSO
- MOCHA VANILLA
- VIOLETTE
- CHERRY CHERRY LATTE
- CHOCO ORANGE LATTE
- ESPRESSO MOJITO
- EGGNOG LATTE
- COLD BREW
- CHILI LATTE
- BRAZYLIA – KLASYCZNY SMAK KAWY
- JAKĄ KAWIARKĘ WYBRAĆ - STALOWĄ, CZY ALUMINIOWĄ?
- TONIC I ESPRESSO - NIEBANALNE POŁĄCZENIE
- WYBÓR EKSPRESU - NA CO ZWRÓCIĆ UWAGĘ?
- PARZENIE KAWY W KAWIARCE - WSKAZÓWKI
- KAWA DLA NASTOLATKA - OD ILU LAT MOŻNA PIĆ KAWĘ?
- CZY ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK KULTURA KAWOWA?
- KAWA NA ZIMNO - NAJLEPSZE PRZEPISY
- KAWA PO MAROKAŃSKU - POZNAJ KLASYCZNY PRZEPIS
- KAWA PO TURECKU - KLASYCZNA METODA PARZENIA
- KAWA PO GRUZIŃSKU - POZNAJ KRÓLEWSKĄ METODĘ PARZENIA
- KAWA W ŚWIĄTECZNYM WYDANIU - NASZE PROPOZYCJE
- 10 PREZENTÓW POD CHOINKĘ DLA KAWOSZY
- JAKA KAWA NA PREZENT?
- KAWA JAKO POMYSŁ NA PREZENT
- KAWOWE ZESTAWY PREZENTOWE DLA BABCI I DZIADKA
- KAWA PO BRAZYLIJSKU - JAK JĄ ZROBIĆ?
- EKSPRES DO KAWY CZY KAWIARKA - CO WYBRAĆ?
- ALTERNATYWA KAWOWA - CZYM JEST?
- KAWA OMNIROAST - CZYM JEST I JAK POWSTAJE?
- JAK USTAWIĆ GRUBOŚĆ MIELENIA KAWY - KROK PO KROKU
- DRIP V60 - JAK PARZYĆ W NIM KAWĘ?
- KAWA FLAT WHITE - CZYM JEST I JAK JĄ ZROBIĆ?
- KAWA DOPPIO - CZYM JEST I JAK JĄ ZROBIĆ?
- KAWA ORGANICZNA – CZYM KAWA BIO RÓŻNI SIĘ OD KLASYCZNEJ?
- FLAT WHITE – CO TO ZA KAWA? JAK JĄ ZROBIĆ?
- JAK WYBRAĆ DOBRĄ KAWĘ? PROSTY PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCYCH
- CASCARA: PYSZNY SKUTEK UBOCZNY
- CAFE AFFOGATO – JAK PRZYRZĄDZIĆ PYSZNE LODY Z ESPRESSO?
- KAWA BEZ DROGIEGO EKSPRESU? MAMY INNE SPOSOBY NA JEJ PRZYGOTOWANIE!
- CHEMEX COFFEE MAKER: ZAPARZ W WIELKIM STYLU!
- KAWY ZIMOWE Z ROZGRZEWAJĄCYMI DODATKAMI – 3 PYSZNE PRZEPISY
- KOPI LUWAK. CZY TO FAKTYCZNIE NAJLEPSZA I NAJDROŻSZA KAWA NA ŚWIECIE?
- FENOMEN KAWY GEISHA – CZY TO NAJLEPSZA KAWA?
- COLD BREW, CZYLI KAWA MACEROWANA NA ZIMNO – CO DODAĆ?
- DALGONA COFFEE W WERSJI “FANCY” – NASZ PRZEPIS
- KRÓTKA I WYBIÓRCZA HISTORIA KAWY. SKĄD POCHODZI NASZ ULUBIONY NAPÓJ?
- KAWA 3W1 – JAKI MA SKŁAD I CO SIĘ W NIEJ KRYJE?
- TRZYMAJ SIĘ CIEPŁO! CZYLI O TEMPERATURZE PARZENIA KAWY
- KAWY KOLUMBIJSKIE - CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJĄ? JAKI GATUNEK WYBRAĆ?
- KAWY INDYJSKIE - CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJĄ? JAKI GATUNEK WYBRAĆ?
- Z OKAZJI DNIA MATKI OBDARUJ SWOJĄ MAMĘ WYJĄTKOWĄ, ŚWIEŻO PALONĄ KAWĄ!
- KAWA RISTRETTO – CO TO JEST? JAK WYGLĄDA PRZEPIS? TAJNIKI WŁOSKIEJ KAWY
- CIEMNA KAWA – MOCNO, ŚREDNIO CZY JASNO PALONA?
- DATY WAŻNOŚCI KAWY TO NIE WSZYSTKO! CO JESZCZE MÓWI OPAKOWANIE?
- KAWOWY SŁOWNICZEK – JUŻ NIE MUSISZ NIE WIEDZIEĆ!
- DLACZEGO KAWA JEST GORZKA? JAK POWINNA SMAKOWAĆ „IDEALNA” KAWA?
- KAWOWE EKSPERYMENTY – CZY ZWILŻANIE FILTRÓW DO KAWY MA SENS?
- ZALEWANIE KAWY WRZĄTKIEM. HEREZJA IDĄCA W MAINSTREAM!
- FRENCH PRESS – PARZENIE KAWY W ZAPARZACZU. WCIĄŻ KOCHANA KLASYKA.
- PRZYBĄDŹ, CZARNA SIŁO CZYSTA! – O MOCY KAWY. CO OZNACZA JEJ INTENSYWNOŚĆ?
- AEROPRESS – JAK UŻYWAĆ? PARZENIE KAWY W AEROPRESSIE
- KAWA PO WŁOSKU – CZYLI KRÓTKA HISTORIA WŁOSKIEJ KAWY. JAKIE SĄ JEJ RODZAJE?
- JAK PALI SIĘ KAWĘ? PODSTAWY ROASTINGU
- KIEDY NAJLEPIEJ PIĆ KAWĘ? W JAKICH GODZINACH DNIA?
- JAKA KAWA DO EKSPRESU PRZELEWOWEGO?
- KAWA WIELKANOCNA I NIE POTRZEBUJESZ JUŻ POMYSŁU NA PREZENT
- NIE WIESZ CO KUPIĆ NA DZIEŃ MĘŻCZYZN? KUP KAWĘ!
- CZY KAWA TO DOBRY POMYSŁ NA PREZENT NA DZIEŃ KOBIET?
- JAK PRZECHOWYWAĆ KAWĘ, ABY ZACHOWAŁA SWÓJ AROMAT?
- KAWA I JEJ ZASTOSOWANIE W KUCHNI - NIE TYLKO DO PICIA
- KAWY MEKSYKAŃSKIE - CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJĄ? JAKI GATUNEK WYBRAĆ?
- KAWY Z ETIOPII - CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJĄ? JAKI GATUNEK WYBRAĆ?
- PRZYGOTOWANIA KAWY - ESPRESSO, AMERICANO, LATTE, CAPPUCCINO...
- ZACZYNAMY PRZYGODĘ Z KAWĄ. OD JAKIEGO GATUNKU ZACZĄĆ?
- KAWA BEZKOFEINOWA CZY TO WCIĄŻ KAWA?
- KAWY BRAZYLIJSKIE - CZYM SIĘ CHARAKTERYZUJĄ? JAKI GATUNEK WYBRAĆ?
- JEDNA KAWA WIELE NAZW. JEDNORODNA, ORIGINS, SINGLE ORIGIN. CZYM ONA JEST?
- CZYM RÓŻNI SIĘ KAWA ARABICA 100%, ARABICA + ROBUSTA OD ROBUSTA 100%
- METODY PARZENIA KAWY - KTÓRA NAJLEPSZA?
- JAKĄ KAWĘ WYBRAĆ NA PREZENT?
- W JAKI SPOSÓB POWSTAJE KAWA BEZKOFEINOWA? TESTUJEMY ARABIKĘ MEXICO DECAF
- ARABIKA I ROBUSTA – CZYM RÓŻNIĄ SIĘ DWA GŁÓWNE GATUNKI KAWY?
- JAMAJKA – KAWOWA ENKLAWA W TROPIKALNYM RAJU
- LATTE ART – PRZYJEMNA ZABAWA CZY PRAWDZIWA SZTUKA?
- SŁONIOWE ZIARNA, CZYLI NAJWIĘKSZA KAWA NA ŚWIECIE
- SMAK KAWY – CO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ?
- INDIE – KAWA CZY HERBATA? KAWA!
- INDONEZJA – NIEBIESKIE ZIARNA I EGZOTYCZNE KAWOWE AROMATY
- KENYA – WIELKIE KAWY Z MAŁYCH PLANTACJI
- KAWA ŚWIEŻO PALONA – CHWILOWA MODA CZY ODKRYWANIE PRAWDZIWEGO SMAKU?