2023-12-08
ICE ROSE LATTE
Przygotowanie
Przygotuj niezbędne produkty i akcesoria. Na dno szklanki wlej sos z białej czekolady lub rozpuszczoną białą czekoladę. Następnie dodaj syrop różany lub inny syrop kwiatowy. Uzupełnij szklankę kostkami lodu i zimnym mlekiem. Na koniec dodaj świeżo zaparzone podwójne espresso. Przykryj całość pianką mleczną i udekoruj jadalnymi płatkami róży.
Krok 1
Przygotuj potrzebne produkty i akcesoria: kawę MK Cafe Fresh (świeżo zaparzone podwójne espresso), mleko 0,5%, sos z białej czekolady, syrop Monin Rose, kostki lodu, szklankę do latte, jadalne płatki róży do dekoracji.
Krok 2
Na dno szklanki wlej 10 ml sosu z białej czekolady lub rozpuszczoną czekoladę.
Krok 3
Uzupełnij szklankę 5-6 kostkami lodu.
Krok 4
Dodaj 20 ml syropu różanego Monin lub innego syropu kwiatowego (np. bratkowego).
Krok 5
Dodaj ok. 200ml zimnego mleka, aby przykryć kostki lodu.
Krok 6
Wszystko uzupełnij podwójnym espresso zaparzonym ze świeżo palonej MK Cafe Fresh. Możesz także przygotować kawę w kawiarce, chemexie lub innym urządzeniu do parzenia kawy.
Krok 8
Udekoruj jadalnymi płatkami róży.
Krok 9
Delektuj się delikatnym smakiem kawy o kwiatowych nutach. Dokładnie wymieszaj składniki w szklance przed spróbowaniem.
Ice Rose Latte
Pokaż więcej wpisów z
Grudzień 2023