Kawa Crema to wyjątkowa kompozycja ziaren dla wymagających amatorów wyrazistej, brazylijskiej kawy. Mieszanka kaw Brazil Santos i Conilon, czyli szlachetnej arabiki oraz wysokogatunkowej robusty - dwóch popularnych odmian ziaren uprawianych w Brazylii, wyróżnia się przenikającymi się wzajemnie, naturalnymi aromatami. Brazil Santos nadaje kawie słodyczy czekolady, orzecha i palonego cukru z nutami brzoskwini. Brazil Conilon z kolei nadaje mieszance wyjątkowego charakteru i wzmacnia aromat całego naparu, uzupełniając go o nuty dobrze wypieczonej skórki chleba. Świeżo palone ziarna Brazil Cafe Crema stanowią idealną bazę pod włoskie espresso, ale także różne, mleczne wariacje Twojej ulubionej kawy.
Aromatyczna mieszanka kaw Brazil Santos i Conilon to idealna kompozycja dla miłośników południowoamerykańskiego smaku i charakteru. Połączenie słodkiej i delikatnej arabiki z wyrazistą i pobudzającą robustą to doskonała baza pod espresso czy americano, ale także latte macchiato bądź cappuccino. Kawa Crema to esencja subtelności i łagodnej słodyczy mlecznej czekolady, orzecha laskowego oraz palonego cukru. Wyjątkowy aromat wypieczonej skórki chleba pobudza wszystkie zmysły, a brzoskwiniowe nuty rozpieszczają kubki smakowe. Pomimo swej delikatności i słodyczy Brazil Crema nie traci na mocy i intensywności klasycznej, brazylijskiej kawy.
Egzotyczne, górskie rejony Brazylii znane są z uprawy najlepszej jakości ziaren arabiki i robusty. Te dwa rodzaje prawdziwej, brazylijskiej kawy doskonale się uzupełniają, dając klasyczny smak doceniany szczególnie przez amatorów kawy z Polski. Brazylijska kawa charakteryzuje się niską kwasowością i wyczuwalnymi, słodkimi nutami, co sprawia, że jest chętnie wybierana zarówno jako sposób na pobudzenie z rana, jak i popołudniową filiżankę przyjemności.
Świeżo palone ziarna Brazil Crema doskonale uwypuklają to, co najlepsze w dwóch rodzajach brazylijskiej kawy - Santos i Conilon. Mieszanka stanowi kompozycję perfekcyjną do stworzenia różnych rodzajów kaw i zaspokoi kubki smakowe zarówno miłośników bardziej wyrazistej, jak i słodszej, delikatniejszej kawy.