Wyjątkowa, autorska mieszanka kaw ziarnistych pozwala stworzyć niepowtarzalne i aromatyczne espresso. Nasza intensywna kompozycja trzech rodzajów Arabiki z różnych regionów świata to propozycja idealna do zaparzenia w ekspresie ciśnieniowym. Każdy łyk naszego espresso przeniesie Cię w świat gorzkiej czekolady i karmelu uzupełnionego o lekkość jagód i wyrazisty aromat dobrze wypieczonej skórki chleba. Tak wyjątkowe aromaty to wynik nie tylko starannie dobranej kompozycji ziaren, ale także powolnego procesu ich prażenia, co pozwoli Ci przygotować profesjonalne espresso niczym z najlepszych kawiarni we własnej kuchni.
Kawa ziarnista espresso to kwintesencja klasycznego smaku i intensywności, która jest Ci potrzebna każdego dnia. Sekretem jej wyjątkowego smaku jest sztuka odpowiedniego skomponowania mieszanki kaw ziarnistych. Nasze intensywne i aromatyczne espresso to efekt wieloletniego doświadczenia i doboru ziaren z trzech egzotycznych regionów: Brazylii, Kolumbii oraz Indii.
Jakie powinno być idealne, włoskie espresso? Z pewnością mocne i zdecydowane, a zarazem orzeźwiające i rześkie. Wszystko to znajdziesz w naszej mieszance ziarnistej Arabiki, w której intensywność gorzkiej czekolady, pieprzu i karmelu łagodzona jest poprzez lekki i wyrafinowany aromat jagód. Cierpliwe i powolne prażenie ziaren pozwala wydobyć z nich głęboki bukiet smaku, a zarazem zredukować kwasowość poprzez podkreślenie niepowtarzalnego aromatu dobrze wypieczonej skórki chleba. Wszystkie te uzupełniające się wzajemnie doznania smakowe charakteryzują się mocą, a zarazem lekkością - połączenie idealne do przygotowania filiżanki świeżo palonego espresso.
Nasza kawa ziarnista espresso powstaje z wyjątkowej kompozycji trzech rodzajów ziaren Arabiki uprawianych w egzotycznych regionach idealnych dla krzewów kawowca. Dzięki połączeniu brazylijskiej odmiany czekoladowej kawy Brazil Santos oraz indyjskiej, wyrazistej India Plantation mieszanka nabiera niezbędnej pełni mocy i intensywności oraz lekko pikantnych nut smakowych. Dodatek ziaren aromatycznej odmiany Colombia Excelso uzupełnia kompozycję o subtelny, wyrafinowany posmak. Cała ta mieszanka kaw ziarnistych wyróżnia się przyjemną intensywnością, która na długo pozostawia ślad na podniebieniu - najpierw pozwala wyczuć nuty czekoladowe i karmelowe, zwieńczone lekkością jagód i wyjątkowym aromatem chrupiącej skórki pieczywa. Filiżanka tego espresso to doznanie, które chce się powtarzać każdego poranka.