0

Ecuador Loja SHB 250g ZIARNO

1 Ocena(y)
PLN 39.99
PLN 159.96 / kg
Wysyłamy w 48h
Limitowana Arabika pochodząca z Ekwadoru posiada właściwy dla Ameryki Południowej czekoladowo-kakaowy charakter, który wzbogacają lokalne aromaty brzoskwiń, melona oraz jagód. Ecuador Loja SHB rośnie w miejscu, które posiada wprost wymarzone warunki do uprawy kawowców. Bogata gleba, unikalna w skali światowej przyroda, a także niepowtarzalne warunki klimatyczne przekładają się na świetną kawę, pełną owocowej słodyczy i intensywności. To propozycja dla tych, którzy czerpią satysfakcję z odkrywania doskonałych, mniej popularnych kaw pochodzących z egzotycznych stron.

Intensywność
3.0
Kwasowość
3.0
Region
Loja
Wysokość upraw
800-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki
myta
Stopień palenia
średni (medium)
Rekomendowany sposób parzenia
i
Opis

Ecuador Loja SHB 250g  

Ekwador ma wszystko, czego potrzeba, aby produkować doskonałą kawę: bogatą glebę na wyżynach Andów, unikalną w skali świata przyrodę, a także zróżnicowany klimat. Mimo to Arabika z tej części świata jest stosunkowo rzadko spotykana.

Mało kto wie, że tutejsze ziarna są pełne owocowej słodyczy i ciekawych aromatów związanych z ogromną bioróżnorodnością obszaru. Zwłaszcza wysokiej jakości Arabiki ze starego, tradycyjnego regionu uprawy Loja. Kawę produkowaną przez farmerów w Puyanga cechuje właściwy Ameryce Południowej smak czekolady i kakao, wzbogacony o naturalne, owocowe nuty brzoskwiń, melona, a także jagód. To zasługa dojrzewania w cieniu, a także towarzystwa innych upraw takich jak kakao, mango, banany, awokado czy owoce cytrusowe. Celem farmerów z Puyango jest wyłącznie produkcja dobrej, mytej Arabiki o wysokiej jakości, z poszanowaniem lokalnej przyrody. Taka kawa zdecydowanie zasługuje na większy rozgłos!

Brazil Yellow Diamon

Unikalna przyroda

Ekwador to jedno z najbardziej zróżnicowanych przyrodniczo miejsc na świecie. Dzięki położeniu kraju wzdłuż pacyficznego wybrzeża oraz obecności Andów, których łańcuch ciągnie się z północy na południe – występuje tu ogromne zróżnicowanie flory i fauny. Właściwie w każdym regionie Ekwadoru panuje inny klimat. Na wyżynach chłodny – którego symbolem są śnieżne czapy na górskich szczytach, bliżej oceanu tropikalny – obfitujący w lasy i ogromne bogactwo roślinności

Brazil Yellow Diamond

Poza kawą na żyznych ekwadorskich wzniesieniach pomiędzy 800 m n. p. m. a 2000 m n. p. m. uprawia się również kakao, mango, banany, cytrusy czy awokado. Kawa rośnie w cieniu drzew i najczęściej pozyskiwana jest w sposób organiczny. Lokalnym farmerom zależy na tym, aby zachować różnorodność lokalnego ekosystemu, który jest gwarantem doskonałej Arabiki.

Brazil Yellow Diamon
Opinie
Strona:
1 - 1 z 1 Pokaż:
10
Aleksander
Super kawusia, smak i aromat de best
Dodaj opinię
Ocena *
*
*