0

Brazil Cemorrado Chocolate 250g ZIARNO

5 Ocena(y)
PLN 27.99
PLN 23.79
PLN 95.17 / kg
Wysyłamy w 48h

Czy istnieje lepsze połączenie niż aromatyczna kawa i rozpływająca się w ustach czekolada? Jeśli jesteś zwolennikiem takich kompozycji, koniecznie spróbuj kawy Brazil Cemorrado Chocolate. Ta brazylijska kawa ziarnista 250g to mieszanka najbardziej czekoladowych odmian Arabiki cechujących się naturalnym, słodkim aromatem. Każda filiżanka przeniesie Cię w świat wszechstronnego, brazylijskiego smaku charakteryzującego się nutami gorzkiej czekolady, kakao, nugatu, brownie, a nawet słodkich owoców figowych.

Intensywność
2.5
Kwasowość
1.0
Region
Mogiana,Cerrado
Wysokość upraw
1150-1350 m n.p.m.
Metoda obróbki
natural
Stopień palenia
średni (medium)
Rekomendowany sposób parzenia
i
Opis
Cemorrado Honey

Brazil Cemorrado Chocolate 250g

Brazylijska arabica Cemorrado to efekt pracy i pomysłowości tamtejszych plantatorów i kawoszy. Wspólny wysiłek zaowocował stworzeniem wyjątkowego blendu ziaren pochodzących z górzystych regionów Mogiana oraz Cerrado i tworzących spójny bukiet smaków i aromatów.

Cemorrado Honey

Wielbiciele czekolady docenią Brazil Cemorrado Chocolate - starannie dobraną kompozycję różnych odmian kawy o dominującym, naturalnie czekoladowym aromacie. Wyeksponowane, słodkie nuty kakao, gorzkiej czekolady, nugatu i brownie pozwalają uzyskać wyrazisty smak o pełnym body. Dzięki temu świeżo palona kawa ziarnista 250g jest idealnym sposobem na umilenie sobie popołudnia i zanurzenie się w przyjemnym aromacie czekoladowej słodyczy.

Cemorrado Honey

Esencja smaku

Najlepsze odmiany brazylijskiej kawy ziarnistej pochodzą z górzystych regionów Cerrado oraz Mogiana. Odpowiednia wysokość (od 1150 do 1350 m n.p.m.) oraz idealne warunki atmosferyczne sprawiają, że to właśnie stamtąd pochodzą najwyższej jakości ziarna kawowca. Brazil Cemorrado to połączenie nazw tych dwóch kawowych regionów Brazylii oraz połączenie najlepszych cech ukrytych w uprawianych tam ziarnach.

Cemorrado Honey

Owoce kawowca rosnące w regionie Cerrado i Mogiana poddawane są obróbce metodą natural, która pozwala ziarnom zachować swój autentyczny, słodki aromat. Dzięki temu kawa Cemorrado Chocolate przygotowana w ekspresie ciśnieniowym lub kawiarce jest spełnieniem marzeń wszystkich amatorów kawy kochających słodkość, a zarazem rześkość.

Opinie
Strona:
1 - 5 z 5 Pokaż:
10
jula
ok. jest dobrze a może być lepiej.
Łukasz
Dobra kawa do kawiarki i na śniadanie
karolina
wspaniała intensywność z odrobiną czekolady świetna z odrobiną mleczka albo i bez :)
karolina
wspaniała intensywność głębia kawy z nutą czekolady brazylijskiej polecam z odrobią mleka
Jerzy Płaczkiewicz
Faktycznie: czekolada w kawie. Miły aromat i łagodność smaku. Nie żałuję próby.
Dodaj opinię
Ocena *
*
*