0

Syropy do kawy

Filtrowanie
Sortowanie

Syropy do kawy – dodaj małej czarnej ciekawą nutę smakową

Syrop potrafi odmienić każdą kawę, stworzyć z niej zupełnie nowy, intrygujący napój. Oczywiście pod warunkiem dobrania smaku pasującego do kawy i dodania odpowiedniej ilości syropu – i to syropu wysokiej jakości, od renomowanego producenta.

Proponujemy Ci wybór kilku aromatycznych syropów, które odmienią Twoją kawę. Wszystkie dostępne u nas syropy to wyroby Monin – marki z ponad stuletnią tradycją, specjalizującej się w doskonałych syropach wytwarzanych na bazie naturalnych aromatów. Monin oferuje dziś około 140 smaków swoich syropów, przeznaczonych do różnych napojów, zarówno bezalkoholowych, jak i drinków. My proponujemy następujące warianty, które wzbogacą Twoją kawę o wspaniały bukiet aromatów i wyborny smak:

Monin Vanilla – syrop waniliowy powstaje przy użyciu naturalnych ekstraktów wanilii z Madagaskaru. To jeden z najlepszych smaków, znakomicie komponujących się z kawą. Dodaje jej delikatnej słodyczy oraz bardzo subtelnego posmaku brandy i egzotycznych owoców. Znakomicie sprawdzi się zresztą nie tylko jako dodatek do kawy, ale i do gorącej czekolady, koktajli, ciast czy deserów. W kawie może królować sam, ale świetnie czuje się także w towarzystwie kolejnej naszej propozycji – syropu orzechowego.

Monin Orzech Laskowy (Noisette) – wyrazisty i świeży, wzbogaca kawę smakiem i aromatem orzechów laskowych z nutką migdałów, wanilii i czekolady. To wybór numer jeden do kaw latte – mleko wydobywa bowiem z syropu całe bogactwo jego aromatu. Zaleca się spienianie mleka razem z syropem.

Monin Amaretto – syrop o smaku Amaretto oparty na słodkim, migdałowym smaku słynnego włoskiego likieru. Dodaje kawie słodyczy, ale jednocześnie odrobinę goryczki – w końcu nie każdy migdał jest słodki, a tu przy produkcji użyto nieco ekstraktu z gorzkich pestek moreli (łagodzonego delikatniejszym ekstraktem z pistacji). Syrop ma bardzo silny smak i aromat migdałowy, ale da się w nim wyczuć także nutę owocową. Monin Amaretto nada zdecydowanej wyrazistości czarnej kawie, ale najlepiej „czuje się” w recepturach typowo włoskich: jak chociażby Tiramisu Cappuccino przygotowywane na bazie espresso, mleku z amaretto i dużej ilości kakao.

Monin Karmel – bursztynowy syrop karmelowy o charakterystycznym, głębokim, słodkim smaku, czyli stopionego, palonego cukru. Syrop ten może dominować w Twojej kawie, ale równie dobrze możesz z nim poeksperymentować – znakomicie sprawdza się w towarzystwie innych smaków, w szczególności owocowych.

Zestaw trzech syropów Monin 3 x 50 ml – zestaw ten stworzony został z trzech popularnych smaków syropów Monin. Są to syropy uniwersalne, które wzbogacą kawę, czekoladę, desery czy koktajle. Monin Chocolate Cookie to mieszanka smaków maślanych ciasteczek, gorzkiej czekolady i odrobiny karmelu. Monin French Vanilla dedykowana jest miłośnikom delikatnej, subtelnej kawy. Łagodzi jej gorzki smak poprzez dodanie kremowej nuty z lekkim posmakiem migdałowym – tak smakuje znany francuski krem deserowy przyrządzany na bazie bitej śmietany. Ostatnia propozycja to Monin Salted Caramel – syrop dla miłośników eksperymentów i oryginalnych nut smakowych. Słodycz karmelu z lekko wędzoną solą wzmocni smak Twojej kawy i nada jej szczególnej wyrazistości.

Potrzebujesz inspiracji? Chcesz poeksperymentować z kombinacjami smakowymi? Poznaj przepisy na pyszne kawy i napoje kawowe na naszej stronie.