Infolinia: 61 816 69 42 czynna pn-pt: 8-16
MK Syphon banner
MK Syphon

Syphon

Stopień zmielenia: średnio
Temp.: 88-96°C
Czas: 2-3 minuty
Kawa: 6 g/ 100 ml
Intensywność: 3
CHARAKTERYSTYKA
  • Czysty i soczysty napar o bogatym bukiecie
  • Niskie body
MK Syphon

Syphon

Stopień zmielenia: średnio
Temp.: 88-96°C
Czas: 2-3 minuty
Kawa: 6 g/ 100 ml
Intensywność: 3
CHARAKTERYSTYKA
  • Czysty i soczysty napar o bogatym bukiecie
  • Niskie body

Krok 1

Przygotuj potrzebne akcesoria: syphon z filtrem, młynek, waga, dzbanek z gorącą wodą, palnik, ogrzana filiżanka.
MK Syphon Krok 1

Krok 2

Wlej do dolnej części wodę (około 4/5 pojemności naczynia).W górnej zamontuj filtr.
MK Syphon Krok 2

Krok 3

Połącz elementy, następnie ustaw pod dolnym zbiornikiem palnik i włącz.
MK Syphon Krok 3

Krok 4

Gdy woda przemieści się z dolnego do górnego naczynia i osiągnie temperaturę 90°C wsyp kawę MK Cafe Fresh. Barista rekomenduje szczególnie do parzenia w syphonie kawy jednorodne MK Cafe Fresh Kenya AA, Colombia Supremo, Costa Rica SHB lub mieszanki MK Cafe Fresh Absolute Aroma czy Complete Taste.
MK Syphon Krok 4

Krok 5

Dokładnie ją zamieszaj, aby wszystkie cząstki kawy nasiąknęły. Odczekaj 30s i ponownie zamieszaj.
MK Syphon Krok 5

Krok 6

Po około minucie parzenia kawy wyłącz palnik.
MK Syphon Krok 6

Krok 7

Po chwili kawa zacznie spływać do dolnej części.
MK Syphon Krok 7

Krok 8

Po zakończonej filtracji wyjmij górną cześć syfonu.
MK Syphon Krok 8

Krok 9

Przelej przygotowaną kawę do ogrzanych filiżanek.
MK Syphon Krok 9