Infolinia: 61 816 69 42 czynna pn-pt: 8-16
MK Kawiarka banner
MK Kawiarka

Kawiarka

Stopień zmielenia: drobno
Temp.: 100°C
Czas: 2-3 minuty
Kawa: Całe sitko/ Nie ubijaj!
Intensywność: 8

CHARAKTERYSTYKA
  • Domowy sposób na Espresso
  • Napar o wysokim body
  • Intensywny i bogaty smak
MK Kawiarka

Kawiarka

Stopień zmielenia: drobno
Temp.: 100°C
Czas: 2-3 minuty
Kawa: Całe sitko/ Nie ubijaj!
Intensywność: 8

CHARAKTERYSTYKA
  • Domowy sposób na Espresso
  • Napar o wysokim body
  • Intensywny i bogaty smak

Krok 1

Przygotuj potrzebne akcesoria: kawiarka, młynek, gorąca woda, ogrzana filiżanka.
MK Kawiarka Krok 1

Krok 2

Wlej do dolnej części wodę. Pamiętaj aby poziom wody nie przekraczał zaworka.
MK Kawiarka Krok 2

Krok 3

Wsyp drobno zmieloną kawę do sitka lub użyj wprost mielonej MK Cafe Fresh. Barista rekomenduje szczególnie do parzenia w kawiarce kawy jednorodne MK Cafe Fresh Brazil Mogiana, Costa Rica SHB i India Plantation lub mieszanki MK Cafe Fresh Supreme Strength lub Subtle Harmony.
MK Kawiarka Krok 3

Krok 4

Wyrównaj kawę równo z rantem sitka. Pamiętaj nie ubijaj kawy!
MK Kawiarka Krok 4

Krok 5

Skręć kawiarkę w jedną całość i odstaw na źródło ciepła.
MK Kawiarka Krok 5

Krok 6

Otwórz pokrywę kawiarki, aby obserwować proces parzenia kawy.
MK Kawiarka Krok 6

Krok 7

Kolor naparu na początku będzie ciemno brązowy.
MK Kawiarka Krok 7

Krok 8

Gdy napar będzie jasno brązowy zdejmij kawiarkę ze źródła ciepła.
MK Kawiarka Krok 8

Krok 9

Przelej przygotowaną kawę do ogrzanych filiżanek.
MK Kawiarka Krok 9