Infolinia: 61 816 69 42 czynna pn-pt: 8-16
MK Drip banner
MK Drip

Drip

Stopień zmielenia: grubo
Temp.: 90-96°C
Czas: 2-3 minuty
Kawa: 6 g / 100 ml
Intensywność: 5
CHARAKTERYSTYKA
  • Zbalansowany napar, podkreślający owocowe i kwiatowe nuty aromatyczne
  • Soczysty i zrównoważony smak
  • Delikatne body
MK Drip

Drip

Stopień zmielenia: grubo
Temp.: 90-96°C
Czas: 2-3 minuty
Kawa: 6 g / 100 ml
Intensywność: 5
CHARAKTERYSTYKA
  • Zbalansowany napar, podkreślający owocowe i kwiatowe nuty aromatyczne
  • Soczysty i zrównoważony smak
  • Delikatne body

Krok 1

Przygotuj potrzebne akcesoria: drip oraz filtr, młynek, waga, dzbanek z gorącą wodą, ogrzana filiżanka.
MK Drip Krok 1

Krok 2

Zważ i zmiel dość grubo kawę MK Cafe Fresh w proporcji 6g/100ml. Barista rekomenduje szczególnie do parzenia przy użyciu dripa kawy jednorodne MK Cafe Fresh Kenya AA, Colombia Supremo lub mieszankę MK Cafe Fresh Absolute Aroma.
MK Drip Krok 2

Krok 3

Włóż papierowy filtr do dripa.
MK Drip Krok 3

Krok 4

Przelej filtr gorącą wodą, aby uniknąć zapachu papieru.
MK Drip Krok 4

Krok 5

Przesyp kawę do dripera.
MK Drip Krok 5

Krok 6

Zalej kawę niewielką ilością wody o temperaturze 90-95°C i odczekaj 30 sekund.
MK Drip Krok 6

Krok 7

Następnie dodawaj wodę etapami po 50–100 ml po ostatnim zalaniu delikatnie zamieszaj kawę.
MK Drip Krok 7

Krok 8

Poczekaj aż cała kawa spłynie. Czas parzenia powinien wynosić pomiędzy 2,5-3,5 minunty.
MK Drip Krok 8

Krok 9

Zdejmij driper i przelej kawę do ogrzanej filiżanki.
MK Drip Krok 9